Hoppa till innehåll
Hjem » Installation av IPTV

Installation av IPTV

Undrar du hur du ställer in IPTV? Läs vidare för information om hur IPTV-teknik fungerar och hur du ställer in den.

IPTV-åtkomsten som säljs av oss kan läsas på de allra flesta enheter. Detta görs via appar eller program som kan läsa inloggningslänken du får från oss. Utbudet av appar är stort, vissa fungerar bättre än andra och inte minst har de olika användargränssnitt. Vissa kostar en mindre förmögenhet, medan andra är gratis.

Den rekommenderade metoden för att titta på IPTV är via en enhet som är ansluten till Ethernet – det vill säga trådbundet internet. Detta beror på att WiFi-nätverk kan plågas av störningar som kan göra signalerna instabila, vilket kan vara svårt att felsöka.

Om du ska titta på innehåll på din TV är den allra bästa anslutningsmetoden via en dedikerad enhet byggd för att spela IPTV-innehåll. Till exempel Formula GTV eller Nvidia Shield Pro. Du kan även visa innehåll via appar på din Smart-TV (LG, Samsung och liknande) – men observera att resultatet kan variera eftersom moderna TV-apparater inte alltid är utrustade med tillräckligt kraftfull hårdvara för att spela högkvalitativa streams. Med en separat enhet byggd för detta eliminerar du TV:ns begränsade kapacitet då enheten sköter avkodningen själv. Du kan även se på en bärbar dator/mobil och till och med chromecast eller airplay till en enhet ansluten till TV:n – men då flyttar vi på signaler över WiFi igen. Prova den metod som är enklast för dig och vilken utrustning du redan har först. Om du känner att den inte är tillräckligt bra för dig kan vi hjälpa dig att rekommendera en enhet för uppgradering.

Rekommenderade appar

Nedan är våra rekommenderade appar baserat på vilken enhet du använder.

Android TV: Tivimate
Android tablet/mobil: IPTV Extreme Pro
iPhone/iPad: iSTB (gratisversjon her) / IPTVX
LG/Samsung Smart TV: IPTV Smarters Pro
Macbook: IPTV Smarters Pro
Windows PC: myIPTV Player / IPTV Smarters Pro

Tivimate til Android TV – Dette er uten tvil den beste metoden å vise IPTV på!

Installation av IPTV / App

Själva installationen av IPTV är relativt lika oavsett vilken app du använder. Du får ofta två val när du lägger till åtkomst till din valda app:

  • M3U Playlist
  • XC Codes / XC Stream eller liknande.

När du använder M3U-spellistan klistras den långa länken du får via e-post vid köp in i sin helhet. När du använder XC-koder anger du vanligtvis server, användarnamn och lösenord. Du hittar även alla dessa fält i ditt välkomstmail. Det finns inga fördelar eller nackdelar med de olika metoderna.

För mer specifika användarguider för varje enskild app kan du hitta användarguider på:

install-iptv.com